KKR Hovedstaden samarbejder om mobilitet og infrastruktur på tværs af de 29 kommuner. Der er tæt samarbejde med Region Hovedstaden. 

I 2017 vedtog de 29 kommuner og regionen at samarbejde om 7 + 3 særligt prioriterede fælles infrastrukturprojekter (VIP infrastrukturprojekter)

På baggrund af Infrastrukturplan 2035, der blev vedtaget i Folketinget i juni 2021, besluttede borgmestre m.fl. i KKR Hovedstaden – udover at fortsætte arbejdet med de eksisterende VIP infrastrukturprojekter – dels at udarbejde og beslutte en fælles vision for det videre fælles arbejde med mobilitet og infrastruktur. Dels at udarbejde en analyse af den tværgående mobilitet i hovedstadsområdet. 

Vision 

I februar 2023 vedtog KKR Hovedstaden og Regionen en fælles vision for arbejdet med mobilitet og infrastruktur. 

Hovedstadens kommuner og Regionen ønsker at samarbejde omkring infrastrukturprojekter og mobilitetsløsninger, som skal

  • Sikre bedre mobilitet samt mindske trængsel og støj
  • Styrke en sammenhængende hovedstadsregion og et integreret arbejdsmarked
  • Sikre bæredygtige klimavenlige løsninger
  • Sikre, at hovedstaden forsat er et godt sted at bo, leve og drive virksomhed

Tværgående mobilitetsanalyse for hovedstadsområdet

Den tværgående analyse løber fra 2023-2024 og har to faser. 

Første fase kortlægger mobiliteten i 2025 og 2035 og peger på udfordringer og potentialer. Anden fase opstiller scenarier og belyser greb og indsatser, der med udgangspunkt i KKR Hovedstadens fælles vision for mobilitet og infrastruktur, kan være med til at løse mobilitetsudfordringerne i hovedstadsområdet.
Efterfølgende – i 2025 – inddrages analysens resultater i det videre arbejde med strategi og prioriteringer for fælles tværgående infrastruktur- og mobilitetsløsninger i hovedstadsregionen.

Læs mere om analysen.